Laatste Nieuws

Laatste nieuws:

Trouwe volgers van ‘Het Kleine Paradijs’.
Het zit er voor ons bijna op, hier op ‘Het kleine Paradijs’.
Tot 31 augustus a.s. zijn wij hier nog werkzaam en vanaf 14 september neemt de nieuwe eigenaar het van ons over.
Ons volgende avontuur in het pittoreske terpdorpje Edens
( Iens ) kan dan gaan beginnen. Hier zal Willem zich nog meer gaan bezig houden met het vertellen van verhalen en Jacqueline zal doorgaan met het geven van de creatieve schrijfcursus, ‘Luisteren naar je pen’. Vanaf 2021 is er tevens een B&B kamer te reserveren. De mogelijkheid voor een retraite, in- of exclusief de schrijfcursus, behoort dan nog steeds tot de mogelijkheden.

Onze nieuwe website is nog in de maak en zal gaan heten: www.komopverhaalinedens.nl
Onze nieuwe e-mailadressen zijn vanaf 14 september:
info@komopverhaalinedens.nl

Voor algemene vragen of het boeken van een B&B kamer in 2021.

jacqueline@komopverhaalinedens.nl
Wanneer je vragen hebt over de intuïtieve schrijfcursus ‘Luisteren naar je pen’ en/of in combinatie met een retraite.

willem@komopverhaalinedens.nl
Wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden voor het vertellen van verhalen op locatie, evenementen, scholen etc.

Mocht je ook in de toekomst op de hoogte willen blijven van onze activiteiten stuur ons dan je e-mailadres via onze nieuwe website: www.komopverhaalinedens.nl . Zodra de website klaar is ontvang je dan van ons bericht.
Heel veel dank voor je/jullie vertrouwen tijdens de afgelopen jaren en ook voor de bijzondere en hartverwarmende reacties die we hebben mogen ontvangen.
Wellicht tot ziens in Edens (in ‘t Fries: Iens ).
Jacqueline en Willem Feijten

 

‘Het kleine Paradijs’ is verkocht!

#Nieuws: Afscheid en een nieuw begin.

Zoals de meeste nu wel weten gaan we half september a.s., na 37 jaar, ‘Het kleine Paradijs’ verlaten. Heel veel dank voor de mooie en warme reacties die we al hebben mogen ontvangen. Het doet ons goed te horen dat veel mensen, groot en klein, ‘Het kleine Paradijs’ gewaardeerd hebben.

Mathijs Koopman, de nieuwe eigenaar, zal op zijn eigen enthousiaste manier ‘Het kleine Paradijs’ verder vorm gaan geven. Goed om te weten is dat hij (o.a.) doorgaat met de verhuur van de bijzondere onderkomens, ook voor groepen.

Wij willen drie vragen beantwoorden, die ons het laatste jaar héél vaak’ zijn gesteld.

Waarom gaan jullie weg?

Waar gaan jullie heen?

Wat gaan jullie doen?

We gaan het wat rustiger aan doen zodat er meer tijd vrij komt voor onze kleinkinderen en hobby’s. Willem wordt 70 jaar, dus tijd voor de volgende fase.

Maar…… we gaan zéker, zij het op een véél kleinere schaal, creatief verder.

We hebben uiteraard gezocht naar een plek waar we ons óók weer thuis zouden kunnen voelen. Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel behoorden tot de mogelijkheden. En…… wonderlijk genoeg vinden we ons ‘nieuwe’ karaktervolle huis op 7 km afstand van onze huidige plek, in het prachtige dorpje Iens (Edens), waar we ook al warm welkom worden geheten.

Hier willen we een B&B kamer beginnen en zal Willem het verhalen vertellen en Jacqueline haar intuïtief/creatieve schrijven voortzetten.

We zijn nog aan het brainstormen over een leuke naam voor onze nieuwe website/ facebook. Zodra deze ‘geboren’ is, geven we deze uiteraard door.

Op de foto’s ons nieuwe Paradijselijke plekje in Edens, adres: Van Burmaniawei 6, 8733 EP Iens.

Onze gasten kunnen nu ook, tegen een vergoeding van € 17,50 voor 2 u, gebruik maken van de#houtgestookte buiten#sauna.

 

#Wandelarrangement Camino St.#Odulphus
Sinds kort is er een #pelgrimswandelroute van 260 km in 15 trajecten. Deze voert over bestaande wandelpaden door #Zuidwest-Friesland, #Gaasterlanden de #Greidhoeke. ‘#HetkleineParadijs ligt langs traject 14 en dichtbij traject 15. Bij een boeking van het wandelarrangement krijgt u 10% #korting op een #overnachting én #gratis het boek St.#Odulphuspad t.w. van € 16,95.
http://www.odulphuspad.nl/

Friesland in 2018 op drie van de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet

Friesland is ‘verborgen parel’.

https://www.friesland.nl/nl/bestineurope

https://lonelyplanet.nl/reistips-and-trends/best-in-europe-2018

Lonely Planet heeft Friesland verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld vandaag bekendgemaakt. Een unicum voor Nederland want nog nooit eindigde een bestemming in ons land zo hoog op deze beroemde lijst.

Friesland heeft alleen het Italiaanse Emilia-Romagna en het Spaanse Cantabrië boven zich in de ‘Best in Europe’ lijst. Volgens Lonely Planet wordt de provincie regelmatig over het hoofd gezien door (internationale) bezoekers en wordt het vaak overschaduwd door de bekendere steden in de Randstad.

Onder andere de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en het Friese Waddengebied waren de doorslaggevende factor voor deze hoge notering. Ook het feit dat Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is wordt uitgebreid geprezen.

De schrijvers van Lonely Planet reizen al vijfenveertig jaar de wereld rond om bijzondere reisbestemmingen te ontdekken. Best in Europe 2018 is de zesde editie van de spraakmakende lijst met Europa’s verborgen parels.

Sinds 2017 zal ‘Het kleine Paradijs’ gehéél in het teken staan van rust, stilte, retraite en bezinning!

Er zullen, als vanouds, nog steeds mogelijkheden zijn om in alle rust bijzonder te overnachten en te verblijven, zonder gebruik te hoeven maken van ons aanbod t.a.v. cursussen. Wel zullen deze gasten zich moeten kunnen vinden in onze visie t.a.v. de invulling van onze plek.
Verder zullen er meer mogelijkheden komen om uw verblijf te verdiepen, door een combinatie te maken met een cursus voor meer bewustwording. Hierbij valt dan te denken aan:
– Werken met de elementen, water, lucht, aarde, vuur.
– Intuïtief/creatief schrijven
– Labyrint workshops.

Nu ook direct on-line een kadobon te bestellen voor een bijzondere overnachting op ‘Het kleine Paradijs” https://www.hetkleineparadijs.nl/contactmenu/kadobon/

het kleine paradijs vanuit de lucht Nieuws

Het kleine Paradijs vanuit de lucht

Gasten die voor #retraite bij ons verblijven kunnen gebruik maken van onze #bibliotheek/ muziek c.q. WIFI ruimte. pic.twitter.com/IdCzl0bJ6A

Het kleine Paradijs erkent door Eceat als een duurzame accommodatie.

eceat

Reacties zijn gesloten.