Omgeving

Voor liefhebbers van cultuur, historie, rust en ruimte, is ‘Het kleine Paradijs’  centraal gelegen tussen de Friese Elfsteden Bolsward, Sneek, Leeuwarden en Franeker.

Aan rustig vaar/viswater ligt ‘Het kleine Paradijs’ als een oase in het Friese landschap verborgen. Op 2 km wandel-,fiets-of vaarafstand, is het schilderachtige dorpje Easterein gelegen, waar de imposante middeleeuwse kerk en het authentiek Fries(film)café-restaurant een bezoek waard zijn. U raakt al snel onder de indruk van de prachtige boerderijen, schilderachtige weilanden en de ontelbare waterwegen. Om van deze waterwegen te kunnen genieten zijn er ter plekke kano’s en waterfietsen  te huur.

De monumentale Slachtedijk met een lengte van 42 km kronkelt door het open landschap. De kerkpaden verbinden de dorpjes en leiden u naar terrasjes en smalle pitoreske straatjes. Een bezoek aan de mummies van Wieuwert is hierbij aan te raden.

Terherne, waar de boeken van de Kameleon voor kinderen tot leven komen, is vanaf onze locatie goed bereikbaar. De “Ald Faers erfroute”, waarbij u oude ambachtslieden aan het werk kunt zien, nemen u mee naar tijden van weleer. Een bezoek aan de diverse Friese Elfsteden in de buurt is stuk voor stuk de moeite waard.  Zo heeft Franeker het oudst werkende planetarium ter wereld welke te bezichtigen is.  Het Jopie Huisman museum te Workum wat jaarlijks duizenden bezoekers trekt, laat u een uniek stukje schilderkunst zien. Verder is de gezellige watersportstad Sneek met z’n sfeervolle binnenstad zeer de moeite waard.  De havenstad Harlingen waar de veerboten naar Terschelling en Vlieland vertrekken is ook rijk aan gezellige visserscafeetjes. Op korte afstand van Het kleine Paradijs ligt het Elfstedenstadje IJlst, welke als filmdecor voor de kameleonfilms gebruikt is. Ook Bolsward  met z’n prachtige stadhuis en grachtjes ligt op steenworp afstand. Ten slotte de Friese hoofdstad Leeuwarden uitermate geschikt voor winkel- en cultuurliefhebbers. Eenmaal ‘thuis’ gekomen van uw tocht kunt u heerlijk genieten van een kopje thee of koffie in de theetuin.

Plan uw route met Fietsroutenetwerk

Visit Leeuwarden

Wandelnetwerk: Friesland

Friesland wandeling

Een mooie GPS wandelroute
door Rob en Brigitte Biesters gemaakt
zie GPSwalking.nl

Reacties zijn gesloten.