Schrijfcursus ‘Luisteren naar je pen’®

Al schrijvend luisteren naar je innerlijke stem

Voor wie is deze cursus  bedoeld?

Deze cursus Creatief schrijven ‘Luisteren naar je pen’® is bedoeld voor vrouwen en mannen die willen schrijven over zichzelf en de wereld waarin zij leven. Om zo weer bewust contact te maken met wat er in ons leeft, wat gehoord en verwoord wil worden. Hiervoor is geen schrijftalent nodig, wel de bereidheid en aandacht om naar binnen te keren en de moed om te luisteren naar jezelf en om dat te verwoorden.

Jacqueline Schrijfcursus 'Luisteren naar je pen'®Het gaat om het creatieve proces van het schrijven en niet om het eindproduct. In ons hectische bestaan worden we vaak geleid door mensen en situaties om ons heen en zijn we niet meer gewend om naar onszelf te luisteren en onze innerlijke stem te raadplegen. Als je meer en meer naar je omgeving luistert en steeds minder naar jezelf, raak je de verbinding met je innerlijke wijsheid kwijt.

Creatief dagboekschrijven is een manier om de weg terug te vinden naar jezelf, naar je eigen inspiratiebron. Naarmate je vaker schrijft ga je in stukken tekst herkennen waar die echte innerlijke stem aan het woord is. Je leert goud te zoeken, het goud dat jij diep van binnen bent.

Doel van de cursus

Je leert een aantal schrijftechnieken die je zelfstandig kunt toepassen om je bewustwordingsproces te stimuleren. Al schrijvend kom je op een creatieve manier in contact met wat er in je omgaat. Je krijgt helderheid over:

-Je eigen Waarheid.
-Wat wezenlijk en inspirerend voor je is.
-Wat je in het diepst van jezelf écht wilt.
-Je dromen

Het zal je op weg helpen naar fragmenten van jouw verhaal. In de cursus zal je perspectieven ontdekken en materiaal vinden waarover je wilt (door)schrijven, zodat je de komende maanden zelf jouw reis schrijvend kunt voort zetten. Door het verkennen van gebeurtenissen, onderliggende motieven en herinneringen leer je jezelf kennen als een vrouw die aandacht heeft voor haar eigen verhaal en mede daardoor voor haar persoonlijke en spirituele groei.

Schrijf het slechte wat je is aangedaan in zand.
Graveer het goede wat je is overkomen in marmer.
Kahlil Gibran

Inhoud van de cursus

-Luisteren naar je pen, hoe doe je dat?
-Verschillende schrijfoefeningen en werkvormen.
-Werken met associaties, tekstfragmenten en beeldmateriaal.
-Stilteoefeningen
-Op een creatieve manier je belevingswereld in kaart brengen.

Door Wie

De cursus wordt gegeven door Jacqueline Feijten (1958) Getrouwd en moeder van vier volwassen kinderen. Als klassiek Homeopaat heeft ze tientallen jaren mensen begeleidt, in haar eigen praktijk met (o.a.) diverse levens-en zingevingsvragen.
Schrijven als bewustwordingsproces is altijd al een grote passie van haar geweest. Samen met haar partner heeft zij “Het kleine Paradijs” opgericht, een retraite en bezinningscentrum. Ze heeft ruime ervaring in het geven van cursussen o.a. ‘Een cursus in Wonderen’, dit is een non-dualistische leerweg.

In een liefdevol zelfonderzoek kan elke worsteling zich oplossen, zodat je thuiskomt in wie je werkelijk bent, ook wel het Zelf, het absolute bewustzijn dat jij bent.
De cursus “Luisteren naar je pen®”, sluit naadloos aan bij haar visie en werkwijze als Homeopaat. “Beide bieden mensen op een zachte manier inzichten aan, hetgeen kan bijdragen aan meer gezondheid en levensvreugde”, aldus Jacqueline.

Voor de cursus neem je mee

– Schrijfspullen: papier, pen, dagboek, kleurpotloden
-4 tot 6 foto’s van jezelf die belangrijk zijn i.v.m. je eigen levensverhaal ( maak een kleurenkopie als je de originele foto’s niet wilt gebruiken)
-4 oude tijdschriften waarin geknipt mag worden, schaar, (foto)lijm
-Een klein dierbaar voorwerp.
-Handdoeken, 1 pers. onderlaken, dekbed/slaapzak, sloop (kussens zijn aanwezig) Je kunt evt. een laken/handdoekenpakket huren voor € 10,- voor een eenpersoonsbed en € 15,-, mocht je kiezen voor een tweepersoonsbed in een boomhut of het rode kapelletje.

Waar

“Het kleine Paradijs” te Oosterend ( Friesland)
Meilahuizen 9
8734 GA Oosterend
Tel:0515-331136

 Wanneer?

Individueel of in een groep op aanvraag. (zelf aanleveren van een groep)

Individueel combineren gasten het geregeld met een korte retraite.

Wanneer u zelf een groep(je) samenstelt (collegae, vriendinnen, familie) kan een datum in gezamenlijk overleg worden afgesproken.

Kosten:

€ 195,- groepstarief (v.a. 4 personen) (4 x 1,5 à  2 u) exclusief BTW en evt. overnachtingskosten. (Zelf een groepje aanleveren)

€ 350,- Individueel exclusief BTW en evt. overnachtingskosten.

[mudslide:picasa,0,Hetkleineparadijsnl@gmail.com,5593174484921394945,2,288,center]

Reacties  van cursisten:

1) Een wonderlijke ervaring! Met heel veel liefde en dankbaarheid kijk ik terug op verblijf bij het kleine paradijs. Nogmaals bedankt, voor de inzichten, de warmte en tools die je me hebt aangereikt en voor de liefdevolle kaart en kado!

Cursus luisteren naar je pen,

Soms roept iets je, dat was voor mij het schrijven! Meerdere malen krijg je tekens op je pad en is het aan jou om er wat mee te doen. Ik ben nogal eigenwijs en luisteren is niet me beste kwaliteit. 2019 staat voor mij in het teken om toch opmerkzaam te blijven en te handelen naar wat het leven je geeft. Zo kwam ik terecht bij het kleine paradijs,

Mijn uitdaging creatief leren schrijven, mijn hoofd vond daar nogal wat van, alleen won mij hart.

De cursus luisteren naar je pen, heeft mij een kijkje in mij ziel gegeven, tools aangereikt die ik meekan nemen op mijn avontuur Het Leven :).

Eureka momenten en inzichten kwamen in een stroomvaart naar mij toe. Ik heb genoten, geleerd en me verwonderd.. maar boven al gecoonnect gevoeld met mezelf en het leven. Wat smaakt naar meer.

Dankjewel Lieve Jacq!

Marsha

2)Een fantastische midweek achter de rug in de schrijvershut. Zomaar tijd voor mezelf om in alle rust te kunnen schrijven. Het is een heerlijke plek om er even helemaal uit te zijn. En als bonus heb ik ook nog eens de cursus ‘luisteren naar je pen®’ gevolgd. Wat heb ik in die tijd veel geleerd. Ik had echt geen idee dat er zoveel manieren waren om te kunnen achterhalen wat me nu eigenlijk beweegt en wat ik nu eigenlijk wil. Het was één grote inspiratiebron voor me.  Als je door middel van schrijven dichter bij jezelf wilt komen, is deze cursus echt een aanrader. Bovendien is de warme manier waarop Jacqueline de cursus geeft, enorm plezierig

Joke Hofsteenge

 

3) DankbaarD: Daar zijn geen woorden voor, A: Aandacht, altijd aandacht, N: Niet zomaar alledaags, heel bijzonder, K: Kijken in zo’n spiegel geeft licht, B: Blij, bijzonder, A: Altijd zal ik dit meedragen in mijn hart, A: Alles gegeven, alles laten zien, R:recht uit het hart, raak.

Miranda Noordenbos

 

4) Begin mei had  ik vijf dagen de schrijvershut geboekt.
Ik was op zoek naar een rustige plek met weinig prikkels, ik zocht rust om mijn leven te heroverwegen, hoe wil ik de tweede helft vormgeven, weg uit het drukke  leven van alle dag! Plus ik boekte een creatieve schrijf cursus, wat nieuw voor mij was. Wat een geschenk was dit! Overdag was ik op mij zelf en in de avond zat ik  op de prachtige bovenverdieping samen met Jacqueline, zij gaf mij allerlei schrijfopdrachten die er toe leidde, mijn eigen twijfels onder ogen te zien, wat is de essentie?
Geweldig hoe dit gebeurde , door de opdrachten werd mijn denken uitgeschakeld en schreef ik alles puur vanuit mijn gevoel. Mijn verlangens werden met de dag heel duidelijk zichtbaar! Jacqueline speelde heel goed in op mijn vraagstukken waar ik mee worstelde.  Dit zag ik later pas. Het resultaat was, dat ik me heel opgelucht voelde, dit kwam door de combinatie van de plek die met zoveel zorg en aandacht gecreëerd is, en daardoor dus voor echte rust zorgde. En door de liefdevolle aandacht en creatieve schrijfopdrachten van Jacqueline. Het was een groot cadeau!! Dit cadeau gun ik iedereen.

Wilma Arts

 

 5) Schrijven,

met jou,

Bijzonder, eerlijk, warm.

Ervaring rijker, meer rust,

Dank

Miranda v.d. Vegt

 

6) Gespannen, zonder enige verwachting kwam ik 4 dagen geleden aan. De cursus heeft aan het licht mogen brengen wat diep in mij verstopt zat. We hebben het omgewoeld en nu kan er weer lucht bij! Zelfs in mijn wandelen voel ik mij luchtiger en lichter. Dank je wel!

Ariette kapellen

 

7) Het was erg prettig om op deze manier met mijn gevoelsleven bezig te zijn, veel dank hiervoor!

  1. V.

 

8)Voor een weekje mijn toevlucht gezocht in Het kleine Paradijs. Het was voor mij precies de goede plek om even op adem te komen. Met het schrijven heb ik momenten van lichtheid ervaren. Ik ben er nog niet, maar ik kan er zelf mee verder gaan en heb er vertrouwen in dat de momenten van inzichten gaan beklijven. Ik weet zeker dat ik jullie ooit nog eens zal zien en nog eens op Het kleine Paradijs zal verblijven. Veel dank!

Martin Jagt

 

9) Luisteren naar je pen’, het was een warme ontmoeting met weer een deel van mezelf. Het is mooi om te voelen dat door heel snel te schrijven, het denkvermogen flink verminderd wordt en je echt gedwongen wordt intuïtief te schrijven. Wat is de essentie en wat kan ik nog meer uitdiepen? Ik heb er van genoten en ga thuis hiermee verder aan de slag. Het is hier ook heerlijk tot rust komen, lekker niets, gedachten helemaal uitschakelen. Jacqueline, bedankt voor de mooie momenten en gedeelde inzichten. Ik vond de pipowagen heel goed bij mij passen en de stilte………..een verademing.

Maaike van Oosterhout

 

10) Afgelopen midweek (20 t/m 24 okt) heb ik bij Jacqueline de schrijfworkshop: ‘Luisteren naar je pen’ gevolgd. Ik had deze workshop van mijn partner cadeau gekregen. En ik had niet verwacht dat het voor mij zo bijzonder zou zijn. Ik schreef zo nu en dan wel eens. Maar tijdens deze workshop heb ik verschillende schrijf-methodes aangereikt gekregen om meer / diepere informatie uit mijn schrijven te halen.

Net als bij het bedrijven van een sport. Heb ik instrumenten aangereikt gekregen hoe ik goed deze “schrijfsport” kan beoefenen. Hoe eerst de warming-up te doen, dan de prestatie te leveren en deze af te sluiten met een cooling-down. Met deze manier van schrijven merk ik dat  ik op een eenvoudige, maar zeker niet oppervlakkige manier,  in staat ben voorbij het vaste denkpatroon in mijn hoofd te komen. En daardoor toegang heb tot voor mij waardevolle informatie. Ik heb de schrijfsessies met Jacqueline als heel prettig en vertrouwd ervaren. En ik had het geluk dat ze net een Belgische jongen te gast hadden gehad, die heerlijke chocolade truffels had gemaakt. En iedere schrijfsessie heb ik daar ook van mee mogen genieten. Mijn verblijf in de schrijvershut samen met de schrijfsessies met Jacqueline waren voor mij een aantal dagen in een klein maar fijn paradijsje op aarde.

Grietje

11) Ik kwam hierheen zonder verwachtingen en ging weg met een koffer                           gevuld met hele bruikbare tools. Erg fijn en waardevol! Bedankt Jacqueline.

Maaike Looij

12) Met een open hart ontvangen, wat een waardevol bezoek! Een stuk                             lichter en met mijn zelf getrokken Engel ‘Humor’, stap ik de                                           voordeur van de schrijvershut weer uit. Mijn rugzak gevuld met moed, vertrouwen en nieuwsgierigheid. Bedankt hiervoor.

Warme groet, Else

13) Ik wil, vanuit de grond van mijn hart, jullie bedanken!!! Willem                                    bedankt voor je Zijn. Jacqueline bedankt voor je grote Hart!!! Ik heb er persoonlijk heel veel aan gehad. Het heeft mijn proces weer vooruit geholpen. Ga nu mijn leven voorwaarts met weer een tool, het schrijven, erbij. Positief en zonder oordeel. Ik schrijf nu bijna iedere ochtend een sprintje. Heel fijn om steeds dichter bij mezelf te mogen komen.

Dikke knuffel en ik wens jullie het allerbeste toe in jullie verdere                                    toekomst.

Gerlofke

14) Heel verrassend, mooi en intensief was mijn verblijf op ‘Het kleine                              Paradijs’ bij Jacqueline en Willem. Ik heb de cursus intuïtief                                          schrijven gevolgd, een aanrader voor een ieder die er voor open staat. Omringd door lieve mensen op zo’n prachtige lokatie, echt een klein Paradijs in Nederland!!!

Lieve groet, Ineke Y

 

15) Onlangs twee heerlijke dagen op ‘Het kleine Paradijs’, doorgebracht. Even onthaasten en uitwaaien op de fiets. Maar er moest ook hard gewerkt worden. Samen met Jacqueline al schrijvend geluisterd naar mijn innerlijke stem. Een prachtig bewustwordingsproces. Ik voelde me veilig en thuis en vond het een bijzondere ervaring.

Bedankt, Jane S

16) Bedankt Jacqueline! Door jouw schrijfcursus gevolgd te hebben ben ik dichter bij mijzelf gekomen. Naast de cursus heeft ook jouw levenservaring mij een stap verder gebracht. Ik ben je dankbaar voor deze mooie ‘les’.

Liefs, Alice van Lenthe

Wie ben je wérkelijk?
Heb jij je dat wel eens afgevraagd?
Ben jij een persoonlijkheid met de steeds veranderlijke rollen die je daarin speelt? De moeder van.., de partner van.., de directeur van.., het kind van.., de eigenaar van.. etc etc.
Of ben je het Licht, het stabiele onveranderlijke Zelf, de bron waaruit alles wat komt en gaat ontspringt?
Leef jij het leven of leeft het leven jou?
Wie ben je wérkelijk?
Een herinnering op deze diepe existentiële vraag zal je rust geven.
Al (creatief) schrijvend kun je o.a. antwoord vinden op deze vraag, waarna je leven zeker niet meer hetzelfde, oude verhaal, zal zijn. #nondualiteit

ww.schrijvenonline.org

http://www.schrijvenonline.org/magazine/volgendnummer

 

 

Reacties zijn gesloten.